'Onze missie is het bereiken van geluk voor al onze bewoners ondanks de beperkingen die ouder worden vaak met zich meebrengt'

Uw geluk, ons concept

Daar waar de reguliere zorg zich richt op “cure, care en financiën” richten wij ons op uw “geluk” Ons concept is gebaseerd op het succesvolle concept dat door Prof. Dr. Hans Becker van de stichting Humanitas te Rotterdam is ontwikkeld. Dankzij hem leven er duizenden mensen in gelukkige omstandigheden, ondanks de beperkingen die zich tijdens het proces van ouder worden soms te nadrukkelijk openbaren.

Zorgresidentie park

Ons concept is aantoonbaar succesvol en wordt over de hele wereld als  voorbeeld van wonen voor ouderen gezien. Het vormt de basis voor het welzijn en geluk van de bewoners en de kwaliteit van hun leven. Golden Years Eikenrode biedt ‘het wonen van de toekomst’ waarin comfort gecombineerd wordt persoonlijke aandacht, zorg, geborgenheid en veiligheid.


Het concept leent zich uitstekend voor de ondersteuning van mensen met een  behoefte aan specifieke zorg, die bijvoorbeeld in geval van dementie (Alzheimer) of Parkinson niet  meer zelfstandig thuis kunnen wonen, maar ook niet in een reguliere zorg-instelling willen wonen. Geluk heeft een persoonlijke kant en een sociale kant die beide binnen ons concept bewaakt worden.


Voorwaarden tot geluk:


Activiteiten. Recreatief, cultureel? U bepaalt!

Speciaal opgeleide medewerkers verzorgen het activiteiten programma. Culturele en educatieve programma’s zijn er om uw geest actief te houden. Deze programma’s zijn aangepast aan de behoeften van de bewoners. Het zijn juist de activiteiten die het leven bruisend maken. Zo organiseren we uitstapjes en lezingen en muziekuitvoeringen. We organiseren bijvoorbeeld gelegenheden tot wijnproeven, bloemschikken, of koken. Ook kan er worden geschilderd, eventueel met begeleiding. Ook is er elke week fysiofitness en/of Tai Chi, begeleid door een fysiotherapeut. Niks moet! Alles mag!

Dag activiteiten

huisdieren toegestaan

De Ja Cultuur

In dialoog met een bewoner wordt altijd een oplossing gevonden. Belangrijk binnen het concept is de ‘ja-cultuur’. Alle medewerkers van Golden Years Eikenrode werken conform dit principe. Alles is bespreekbaar: een huisdier mag bijvoorbeeld. Gelegenheid tot roken of iets bijzonders, altijd spannen de medewerkers zich in om het mogelijk te maken.


Bezoek? Een feest om te komen!

Iedereen is welkom en natuurlijk ook de kinderen en kleinkinderen. Er is altijd iets te doen, Golden Years Eikenrode is een “uitje” Zo is er een dierenweide om de beesten te voeren of om nieuwe kuikens te bewonderen. Tijdens een wandeling in de tuin is er veel te zien. Een moestuin, bijzondere bomen, bloemen en planten. Alle seizoenen zijn prachtig op Landgoed Eikenrode. Een eekhoorntje, gans of reiger zijn dagelijkse gasten. Even winkelen of een boottochtje, alles “om de hoek”

Bezoekers altijd welkom

herinneringsmuseum

Het Geheugensteuntje

Als afgeleide van het concept van Prof. Dr. Becker zijn er elementen van het zogenaamde "herinneringsmuseum" Er worden op decoratieve wijze allerlei snuisterijen getoond die onze bewoners zich herinneren. Zo zijn er bijvoorbeeld authentieke koektrommels, gereedschappen, telefoons en klokken, alles uit de jaren vijftig, zestig of zeventig.Heeft u nog vragen? Laat hier uw bericht achter, of bel ons gerust op het nummer: 06-53 29 26 29