'Golden Years Eikenrode, in 't Gooi te Loosdrecht. Wonen op een landgoed en toch centraal'

Gelegen in 't Gooi bij Hilversum, nabij Utrecht en Amsterdam.

Alles binnen een half uur te bereiken: Laren, Blaricum, Soest en Baarn, Bilthoven of Amersfoort. Uniek is dat het landgoed op loopafstand van het gezellige winkelcentrum van Loosdrecht ligt en in het mooiste plassen gebied van Nederland. Naast de schoonheid van de Vechtstreek is ook het bosrijke Stichtse dichtbij. Daarom heeft Golden Years er voor gekozen om zich op deze unieke locatie te vestigen.


Locatie Residence Eikenrode 't gooi


Geschiedenis van landgoed Eikenrode


De locatie staat van oudsher bekend als Landgoed Eikenrode,In 1845 liet Jan Conrad Hacke (1821-1873) samen met zijn echtgenote jonkvrouw J.C.S.Elias (1823-1868) Landgoed Eikenrode aanleggen. Onder regie van de architect J.D. Zocher uit Haarlem (bekend van onder andere het Vondelpark in Amsterdam) werd eerst de neo-classistische villa gebouwd waarna ook de oranjerie/koetshuis (in fasen), een grafkapel, een ijskelder en een grote ondergrondse wijnkelder op het landgoed gerealiseerd werden. Vervolgens werd er een prachtige moestuin met 16 kassen voor de orchideeënkwekerij aangelegd. Het geheel werd omringd met een prachtig onder architectuur aangelegd park met bos- en vijverpartijen en een rijke beeldencollectie. In de koepel op Eikenrode zal Jan Conrad Hacke zich graag hebben teruggetrokken om in

Jan Conrad Hacke


alle rust te werken aan zijn levenswerk: de vertaling uit het Italiaans van Dantes grote dichtwerk Divina Commedia. Daarnaast verwierf Jan Conrad bekendheid als gerespecteerd weldoener voor de mensen in het dorp Loosdrecht en haar wijde omgeving. Het landgoed is in totaal 130 jaar door J.C. Hacke en zijn erfopvolgers bewoond gebleven. Na het overlijden van Conrad Jan Hacke in 1969 bleken zijn dochters niet langer voor het zwaar vervallen Landgoed te kunnen blijven zorgen en is het verkocht. Sindsdien is het Landgoed, tot begin 2000, verder in verval geraakt. Tegenwoordig beslaat het Landgoed een oppervlakte van circa 8,3 hectare. Eind 2006 is het Landgoed gerestaureerd en heeft het de status van monument.


Aanvankelijk besloeg het Landgoed een oppervlakte van 34 hectare voorzien van akkers, boerderijen en een watermolen. Het vermogen van jonkvrouw J.C.S. Elias, wiens voorvaderen het bewind over de VOC hadden gehad, was omvangrijk waardoor ze rijk konden leven op hun buitenplaats. Pas later ging de familie, die in de winter in Amsterdam aan de Keizersgracht woonde, op Eikenrode wonen. Jan Conrad was van oorsprong theoloog, maar zijn hart lag bij de letterkunde. In de jaren 1855-1865 omringde hij zich op Eikenrode met bekende bevriende schilders, schrijvers en dichters, waaronder Johannes Bosboom, Mevrouw Anna Louisa Geertruida Bosboom-Toussaint, Everhardus Johannes Potgieter, Johannes Petrus Hasebroek en Nicolaas Beets.

Geschiedenis Residence Eikenrode
Ontwikkeling

Er zijn gedurende de eerste fase 18 complete appartementen ontwikkeld met diverse afmetingen en allerlei faciliteiten ten behoeve van het unieke Golden Years concept. Zo is er een huisrestaurant met een bar, een gezellige lounge. Ook een atelier, diverse terrassen en wellness faciliteiten. Aan alles is gedacht en voor algemeen gebruik.

In het naastgelegen en vervallen koetshuis zullen in een tweede fase nog ca. 24 woningen extra worden gecreëerd.

De directe omgeving en de bijzondere tuin vormen straks een wezenlijk onderdeel van het leven en wonen. Ook zullen er allerlei faciliteiten komen als bijvoorbeeld een dierenweide en een herinneringsmuseum. Al met al ook heel leuk voor familie, kinderen en kleinkinderen, en vrienden om op bezoek te komen.